PADI Tec 40-kurset

Her er 3 grunde til, at alle dykkere bør overveje at tage PADI Tec 40-kurset!

Vi hører ofte, at teknisk dykning ikke er for alle. Det er kun for erfarne dykkere. Det er for dem, der ønsker at gå ud over deres nuværende grænser og er villige til at acceptere de ekstra risici, mere træning og den investering og engagement, det kræver. Det er sandt, men vær forsigtig med ikke at udelukke nogen fra at prøve Tec 40. Tec træning kan gavne mange flere dykkere, end du måske forestiller dig.

Selvfølgelig er der nogle seriøse forudsætninger, men for alle, der er interesseret i at være den bedste dykker de kan blive, er Tec 40 et rigtig god måde at blive det på.

John Kinsella fortæller: En aktiv Tec-instruktør, jeg kender godt (han tjente sin tid som mætningsdykker i Nordsøen og gjorde det til en vane at udforske dybe vrag og dekomprimere på O2, før begrebet “teknisk dykning” overhovedet blev opfundet) var den, der fik mig til at tænke om dette. Et bemærkelsesværdigt antal entusiastiske dykkere tilknyttet hans butik har taget hans Tec 40 kursus og valgt ikke at fortsætte med teknisk træning eller dykning. Han er af den opfattelse, at flere fritidsdykkere kunne drage fordel af Tec 40-træning, også dem der måske ikke har nogen interesse i at forfølge teknisk dykning eller lave tekniske dyk efter kurset.

Jeg spurgte hvorfor, og her er hvad han sagde:

1) Bedre dykkerplanlægning
Fritidsdykkere er veluddannede til at planlægge dyk, og ansvarlige fritidsdykkere planlægger deres dyk godt. Men de planlægger dem ikke, som en Tec 40-dykker planlægger deres. Alle den viden Tec 40 dykkere benytter til at planlægger deres dyk med og udfører deres kontrol før dykket gør dem til sikre dykkeren og bedre makkere. Denne planlægningsdisciplin overføres direkte til rekreative dyk.

2) Udstyrs kendskab og forståelse
Alle elsker dykkerudstyr, men Tec 40 dykkere tager udstyrskendskab til et helt nyt niveau. De mangler aldrig undskyldninger for at gennemgå alt deres tilbehør og udstyrsopsætninger. De kan fortælle dig længden af deres slanger til nærmeste millimeter. De bliver mestre i udstyrsforberedelse og opsætning og strømliner deres ting bedre end en F16.
Igen, al den viden og ekspertise gør dem til bedre rekreative dykkere.

3) Overlegne færdigheder
Uanset hvor gode fritidsdykkere synes de er, så stopper Tec 40 uddannelsen dem ofte i denne opfattelse. Det er en kraftfuld læringskurve, og der er ingen smutvej forbi de krav der stilles. Alle der mestrer dem, kan med rette holde hovedet høj. Og disse færdigheder gør dem til bedre rekreative dykkere, selvom de aldrig ser på stage flasker eller deco-cylindre igen.

Sandheden er at Tec 40 vil hjælpe fritidsdykkere med at forbedre alle deres færdigheder også selvom de aldrig har til hensigt at blive tekniske dykkere.

Er du klar til at lære mere om dykning og blive en bedre dykker?

Kontakt os i dag og bliv kontaktet af en Tec instruktør for en afklaring om Tec 40 er noget for dig.

——

Kilde: John Kinsella / PADI / Claus Borvang

Kontakt os